Prinsessa on hallitsijahuoneen naispuolinen ei-hallitseva jäsen. Sana prinsessa on feminiinimuoto prinssistä. Nimitystä käytetään yleensä kuninkaan puolisosta, ellei hän ole kuningatar, tai hänen tyttäristään.


Minulla on  muutama suosikki prinsessa, enkä nyt tarkoita siis mitään Disneyn Prinsessoja, vaan aitoja ja oikeita prinsessoja. Ensimmäinen prinsessaidolini oli Walesin prinsessa Diana (Lady Diana Frances Mountbatten-Windsor, os. Spencer). Olin 5-vuotias kun Diana kuoli. Silti hän on vieläkin, ja tulee aina olemaankin, suurin esikuvani. Di ei ollut täydellinen, mutta silti hän aiheutti paljon hyvää ja auttoi muita sen jälkeenkin, kun erosi Charlesista.

Prinsessa Máxima (Máxima Zorreguieta Cerruti) on Alankomaiden kruununprissi Willem-Alexanderin puoliso. Hänellä on ehdottomasti söpöimmät lapset eli Catharina-Amalia, Alexia ja Ariane. Máxima toimi ennen avioitumista investointipankiirina, eli hän ei ole mikään tyhjä päinen jetset.

Prinsessa Anne (Anne Elizabeth Alice Louise Laurence Mountbatten-Windsor) tunnetaan laajasta hyväntekeväisyystyöstä, mutta minun huomioni häneen kiinnittyi, kun kuulin, että hän on osallistunut olympialaisiin ratsastuksessa. Olen tietysti myös hevoshullu, joten hyvillä mielin lisäsin Annen prinsessalistalleni. :)

Prinsessa Stéphanie (Stéphanie Marie Elisabeth Grimaldi) on Grace Kellyn ja Monacon ruhtinas Rainer III:n nuorin lapsi ja jo sen takia suosikkini. Stéph on toiminut mm. mallina ja julkaissut kaksi omaa levyä.

Ruotsin prinsessat Madde ja Vickan pääsevät myös listalleni. Molemmat ovat työskennelleet hyväntekeväisyyden parissa ja opiskelleet useissa paikoissa. Vickan on opiskellut itse asiassa minun tulevassa yliopistossani! We have so much in common.

Prinsessa Ubol Ratana, Thaimaan prinsessa, kuuluu suosikkeihini, koska hän on tyylikäs ja kestänyt kovia. Häne poikansa Bhumi Jensen uoli tsunamissa vuonna 2004.

Viimeisenä listallani on Sayako Kuroda (ent. Hänen Keisarillinen Korkeutensa Japanin Prinsessa Nori), joka luopui tittelistään ja asemastaan keisariperheessä rakkauden vuoksi. Mikä sen romanttisempaa? Hänen äitinsä on keisarinna Michiko.