Viele Grüsse aus Deutschland! Saksassa oli supermahtavaa ja kaikista ennakkopeloista huolimatta porukkakin oli ihan huippu ja sopeuduin vaivatta. Yhden tytön kanssa puhuin kahden kesken siitä, että en oikein koulussa uskalla tuppautua niiden seuraan, kun muut kaverini epäsosiaalisina eristäytyvät muista ja hän rohkaisi minua mukaan porukkaan. Nyt olen sitten pari kertaa istunut koulussa Saksan porukan kanssa ja tuntuu, että he ovat hyväksyneet minut joukkoon, ehkä tietyin varauksin. Itse en vielä oikein luontevasti osaa osallistua keskusteluun, mutta ehkä se siitä. :)

Koeviikko alkaa huomenna, mutta en ole kehittänyt perinteistä stressi/ahdistuskohtausta, vaan suhtaudun tulevaan tyynen rauhallisesti. Repuutan jo repuutan, ei siihen maailma kaadu. Vajaat kaksi viikkoa enää lomaan. Aika on kulunut yllättävän nopeasti. Minulla on ikävä viime vuotisia luokkakavereita ja kaikkia niitä ihmisiä, joita en ole pitkään aikaan nähnyt. Uusi sosiaalisuuden aalto on näköjään iskenyt, vaikka en mitään small talkia osaakaan luontevasti harjoittaa. Ehkä tällä uudella asenteella saisi miehenkin iskettyä.

Kesäloman ensimmäisen viikon olen täysin vapaa! Muutan viikoksi veljeni asuntoon Rovaniemelle, ihan yksin. Voin juhlia ja juoda ihan niin paljon kuin itseäni huvittaa, eikä kukaan tuomitse tai naura. Tai no, onhan siinä soluasunnon toisessa huoneessa veljen kämppäkaveri, mutta ehkä sekin on poissa. Tarvitsen aikaa vain itselleni, ilman ketään tuttua. Ja tarvittaessahan niitä tuttuja kaupungista löytyy liiankin kanssa. En aio miettiä ulkonäköäni enkä ottaa paineita muiden ihmisten mielipiteistä. Jos joku haluaa tutustua, niin tervetuloa vain. En panikoi. Vähitellen olen oppinut, etteivät kaikki ajattele minusta jotain pahaa. Ja yleensä nekin jotka ajattelevat, löytyvät valitettavasti lähipiiristä.

Sateisesta valtakunnasta lämpöhaleja kaikille!

*~Sancia~*