Itsenäisyyspäivän lahjavinkki:

Tikkunekut. Niitä on tosi ärsyttävä tehdä, mutta ne on sairaan hyviä! :D Muitakin vaihtoehtoja on tietysti. Herkkukoriin voi koota esimerkiksi pipareita, glögiä ja tikkunekkuja.

TIKKUNEKUT

  • 50 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl mantelirouhetta

1.Taittele leivinpaperista valmiiksi 12 teräväkärkistä nekkumuottia. Laita ne pystyyn esimerkiksi juomalaseihin.

2.Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Mittaa joukkoon sokeri, kerma ja siirappi.

3.Keitä sekoittaen, kunnes massa saavuttaa 127 asteen lämpötilan eli noin 20 minuutin ajan. (Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit tehdä hyytymiskokeen: pudota pisara seosta kylmään veteen. Seoksen pitäisi heti jähmettyä. Jatka tarvittaessa keittämistä.)

4.Sekoita joukkoon mantelirouhe. Kaada seos nekkumuotteihin. Aseta keskelle puutikku ja anna kovettua viileässä.

(HS.fi/Ruoka)



(Kuva: vastavalo.fi)

Viikonloppu vietettiin isän lapsuuden kodissa Savossa. Oli kiva nähdä serkkuja pitkästä aikaa ja varsinkin niiden koiria. :) Kotimatkalla pysähdyttiin serkkujen mökillä vähän Oulusta etelään. Sen jälkeen käytiin vielä isän siskon luona kahvilla.

Enää 7 koulupäivää ja sitten on L-O-M-A! Tällä viikolla olen vain huomenna ja perjantaina koulussa, keskiviikkona lähden taas kaupunkiin hillumaan ja tuun vasta perjantaina aamubussilla takasin. Sunnuntaina pitää mennä joulumyyjäisiin töihin. Pitää yrittää saada ostettua joululahjat tällä viikolla, muuten menee niin tiukille. En varmaan tämän viikon jälkeen ehdi kaupunkiin ennen kuin vasta joulun jälkeen.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Muistakaa arvostella Linnan juhlien pukuja!!