Huomenna saksan kuuntelu ja yritän tässä samalla abitreenien kuunteluita harjoitella. Deutsche Welleäkin olen katsellut aina kun siellä on saksankielistä ohjelmaa ollut. Luultavasti ongelmaksi muodostuu se, että en ymmärrä vastausvaihtoehtoja. Pitää yrittää panostaa sitten kirjalliseen osuuteen, nyt on vähän myöhäistä alkaa sanastoa opettelemaan. Tai sitten siinä puhutaan jotain tosi paksua eteläsaksan murretta josta ei saa mitään selvää.

Enkun kuuntelu meni ihan kivasti, vaikka paremminkin ois voinut mennä. Pari kysymystä oli sellaisia, joihin mun mielestä kävi kaksikin vastausta, mutta en sitten tiedä oonko valinnut oikeat. Avoimet oli aika helpot.

Tänään on ollut ihan mielettömän kylmä ilma. Kävin koiran kanssa lenkillä ja ripset jäätyi kiinni. Ei kiva. Lisäksi mulla on taas sidekalvon tulehdus, joten koneella oloa pitäis rajoittaa. Toisaalta pitäis kyllä kirjoitella pari esseetä ensi viikoksi, joten ei taida olla kauheasti vaihtoehtoja.

Jatkoasu on kenkiä vaille valmis. Nyt vaan ongelmana on saada kamat kämpille ettei tarvi raahata niitä baariin mukana. Ei kai auta kuin soittaa pari puhelua ja hankkia vaatekuljetus. :D