Ahdistusta ja vähän lisää ahdistusta. Olen lähetellyt hulluna työhakemuksia. Siis suomeksi sanottuna 4 paikkaan ja viidenteen pistän huomenna menemään, vaikka se onkin ehkä maailman epätodennäköisintä, että sinne pääsen. Kunhan sais jotain, että sais RAHAA ja työkokemusta. Yritin selvitellä, oisko mahdollista saada esim. työmarkkinatukea, mutta Kelan sivuilla lukee näin:

"Jos työssäoloehto ei täyty, henkilöllä voi olla oikeus työmarkkinatukeen. Jos työttömällä ei ole ammatillista koulutusta eikä hän ole täyttänyt työssäoloehtoa, hän voi saada työmarkkinatukea vasta 5 kuukauden odotusajan jälkeen. Tämä odotusaika koskee esimerkiksi tuoreita ylioppilaita. Lisäksi edellytetään, että alle 25-vuotias ammatillista koulutusta vailla oleva nuori on hakenut ja hakee aktiivisesti ammatilliseen koulutukseen sekä kevään että syksyn yhteishaussa."
(www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/120510105951ML)

Eli siis ei ole sellaista mahdollisuutta ainakaan. Samalla sattui opintotuen puolelta silmiin yksi asia. Opintotukeen tulee muutoksia 1.8.2011 ja täytyy sanoa, että en ole niistä muutoksista yhtään iloinen. Toisaalta en kyllä yllättynyt yhtään ottaen huomioon, että meillä on tällä hetkellä porvarihallitus. Niin kerta.


(weheartit.com/entry/8357881)

Aberdeenista tuli kiva viesti: M:n keskiarvo, enkusta M ja pääsen sisään. Jee! Nyt taas houkuttaa enemmän lähtö. Varsinkin, kun lainantakaus nostetaan 600 euroon eli yhteensä opintotuki ois 1108 euroa/kk. Toisaalta mun mielestä on syvältä, että opiskelijat on ainoa kansanryhmä, joille LAINAraha lasketaan tuloiksi. Se pitää kuiten maksaa takaisin ja ajatus opintolainasta näillä työllistymistilastoilla ahdistaa enemmän kuin tarpeeksi.

Päätin, että en hae yliopistoon ollenkaan. Jos en pääse amkiin, lähden Skotlantiin. Kalliiksihan se tulis, mutta siksi haluankin niitä töitä. Ärsyttää, kun Sisko kyllä sai töitä, vaikka sillä ois ollut varma kesätyöpaikka, ihan kivalla palkalla vieläpä. Sitten se vaan sano, että joo, toivottavasti yhdestä toisesta paikasta (jonne minäkin hain!) otetaan yhteyttä, kun se kiinnostais paljon enemmän. Reilua.

Olen ehkä vähän hidas, mutta käsitin oikeastaan vasta nyt, että tämä mun epämääräinen olo johtuu todennäköisesti siitä, että haluan itsenäistyä. Siis asua yksin ja tehdä juttuja YKSIN. Sitten kun vielä saisi muut ihmiset käsittämään sen. Pitäiskö ripustaa kaulaan kyltti, jossa lukee "Tarvitsen omaa tilaa ja haluan oppia tuntemaan itseni YKSIN" :D


(weheartit.com/entry/8362259)


(weheartit.com/entry/8364307)