Kaksi viikkoa Italian auringon alla ja tsekattuna Milano (2 paivaa), Firenze (5 paivaa - vahan venahti..), Pisa (3 paivaa) ja Viareggio (1 paiva). Viareggiosta suuntasin Grosseton kautta Roomaan, missa oon nyt. Tana iltana matka jatkuu Napoliin pariksi paivaksi chillaileen kaverin kanssa. Se jatkaa matkaansa sielta Trapaniin, Sisiliaan kun taas mun reitti vie Ancona ja Ravennan kautta Bolognaan. So far taa reissu on ollut aintoisa ja oon tutustunut ihaniin ihmisiin. Yksi naista uusista tutuista on sellanen saksalainen tyyppi, jolla on maailman ruskeimmat silmat ja jonka kanssa sovittiin treffit Anconaan mun etelan seikkailujen jalkeen. :)

Toscana oli ihana. En tieda mika siina niin viehattaa, mutta se vaan jaksaa joka kerta yllattaa kauneudellaan. Firenzen halyn jalkeen hiukan rauhallisempi Pisa oli oikein tervetullutta vaihtelua. Tulipas otettua kuvia siita kuuluisesta kaltevasta tornistakin. Kavi ihan hauskasti hotellin suhteen. Olin siis varannut huoneen sellasesta nuorten suosimasta hostellista, mutta kas vain, nehan oli ylibuukanneet itsensa ja lahettivat mut niiden laskuun Grand Hotel Duomoon, joka on siis aivan tajuttoman upea. Ja mun huoneessa oli vielapa kylpyamme! Kavin sit ostaan sellasen bath ballin, siis sellasen joka laitetaan kylpyveteen ja se sit rajahtaa siella vaahdoksi. Joo, hullulla on halvat huvit.

Viareggiossa oli aika paljon porukkaa, ranta oli ihan taynna ja vahan ahdisti se vaen paljous. Kavin kuiten pulahtamaas Valimeressa ja vesi tuntu tosi hyvalta, kun ilman lampotila oli jotain lahemmas 35 astetta. Oon ruskettunut aika paljon jo nain reissun puolessa valissa ja hiukset on vaalentuneet melkeinpa blondeiksi. Mika sinsa on kylla ihan kiva juttu. Grossetosta loytyi mm. ihan liian monta kirkkoa (nain 4 enka edes lahtenyt keskustasta...) Kuulemma muurien ulkopuolella ois ollut viela 9 lisaa. Kasittamatonta. Mutta muuten oli aika kiinnostava paikka, varsinkin jos on kiinnotunut etruskeista. Medicin suvun vaikutus nakyy edelleen mm. niissa muureissa, jotka jo mainitsin.

Mitahan viela? Ai joo, the Eternal City on hengissa ja voi hyvin. Rooma siis. Fontana di Trevi oli paikallaan ja kavin heittaan sinne euron. Vatikaanissakin tuli kaytya, mutta Paavia en nahnyt. Taaskaan. Pietarinkirkkoon sen sijaan jaksoin raahautua katsoon Pietáa. Tiesitteko etta kokonsa puolesta Pietarinkirkko on maailma suurin uskonnollinen rakennus ja Italina paakirkko, mutta paavin tuomiokirkko on Lateraanikirkko? En minakaan ennen tata. Sikstuksen kappelin freskotkin nain ja ne oli tosi vaikuttavat. Varsinkin Viimeinen tuomio on aika hakellyttava.

Taidan jatkaa matkaa metrolla Spagnan asemalle ja ihastella Piazza di Spagnaa hetken aikaa ennen kun taytyy lahtea junalle. Palaillaan!