1. Mieti viime kertaa kun olit todella vihainen. Miksi olit vihainen? Tunnetko edelleen samoin?
*En edes muista, koska oisin ollut ihan tosissaan vihanen jollekin. En suutu kauheen helposti. Viimesin mieleen tuleva on parin vuoden takaa, kun mun veli pisti mut käveleen parin kymmenen asteen pakkasessa ilman hanskoja tai pipoa ja ite meni autolla. Oltiin siis riidelty just ennen. En ole enää vihainen siitä, mutta ehkä loukkaantunut ja pettynyt.

2. Olet lennolla Honolulusta Chicagoon ilman välilaskuja. Koneen perässä on tulipalo ja sinulla on aikaa soitta yksi puhelu. Kenelle soitat? Mitä sanot hänelle?
*Apua. Äidille varmaan. Oisin varmaan ihan paniikissa ja kertosin tilanteen ja itkisin.

3. Ajattele tuntemaasi ihmistä, joka kuoli viimeksi. Sinulla on tilaisuus antaa hänelle 1 tunti lisää elinaikaa, mutta joudut samalla luopumaan yhdestä omasta elinvuodestasi. Tartutko tilaisuuteen? Miksi/miksi et?
*En tartu. Kyseessä oli vanha ihminen, joka oli viimeiset tunnit tajuton eikä hyötyisi yhdestä tunnista mitään. Eikä se helpottaisi omaistenkaan oloa, koska lähisuku ehti jättää jäähyväiset.

4. Elvyttäisitkö kuolemaisillaan olevaa koditonta? Miksi/miksi et?
*Tottakai elvyttäisin, kuuluu toimenkuvaan. En antais itelleni ikinä anteeksi, jos jättäisin elvyttämättä. Se on kuitenkin kansalaisvelvollisuus ja kun vielä sattuu oleen alalla, niin ei voi kuvitellakaan vaan kävelevänsä ohi.

5. Pidät kiinni isoäitisi ja tuntemattoman vastasyntyneen kädestä. He roikkuvat kielekkeen reunalla. Sinun pitää päästää toinen irti pelastaaksesi toisen. Kumman antaisit pudota kuolemaansa? Mitkä ovat perustelusi päätöksellesi?
*Apua, kauhee kysymys. Ei tähän pysty vastaamaan. Mummilla voi hyvinkin olla vielä monta vuotta edessä, enkä muutenkaan vois omaa läheistä päästää putoamaan. En kyllä pystyis päästään myöskään tuntematonta, oli sitten kyse vauvasta tai aikuisesta.

6. Kumman valitsisit, tosirakkauden ja takuun särkyneestä sydämestä vai sen, että et olisi koskaan rakastanut ketään? Miksi?
*Tosirakkauden, koska särkynyt sydän paranee ajan kanssa ja on sentään sitten muistot siitä rakkaudesta.

7. Olet lääkärin vastaanotolla ja hän on juuri kertonut, että sinulla on suunnilleen yksi kuukausi elinaikaa. Kerrotko kellekään/ kaikille, että sinä kuolet pian? Mitä tekisit jäljellä olevalla ajallasi? Olisitko peloissasi?
*Kertoisin ainakin perheelle ja ehkä joillekin kavereille, mutta en esim. Facebookissa jakais tätä tietoa. Olisin varmasti aivan hemmetin peloissani. Mitä tekisin? Kertoisin kaikki ne jutut, joita en just nyt uskalla kertoa. Viettäisin aikaa perheen kanssa.

8. Voit saada vain toisen seuraavista asioista. Kumman valitset? Miksi? Rakkaus ja luottamus.
*Luottamus, koska rakkaudella ei tee mitään, jos toiseen ei voi luottaa.

9. Milloin viimeksi kerroit jollekin rehellisesti miltä sinusta tuntuu riippumatta siitä kuinka vaikeaa se oli sanoa? Kuka hän oli? Mitä kerroit hänelle?
*Hah, siitä on kauan. Varmaan muutama viikko sitten, kun kerroin yhdelle kaverille, että en ole varma oonko oikealla alalla ja vuodatin muutenkin kouluahdistusta.

10. Mistä asiasta sinun olisi vaikeinta luopua? Miksi?
*Jos läheisiä ihmisiä ei lasketa, niin mun koirista. Ne on osa perhettä ja tiedän, että jossain vaiheessa niistä pitää luopua, mutta toivottavasti ei vielä vuosiin.

11. Oletko sellainen ystävä, jonka haluaisit omaksi ystäväksesi?
*En oikein tiedä. Ehkä. Oon kuitenkin peruspositiivinen ja osaan kuunnella, joten kaipa oisin ihan hyvä ystävä itselleni. :D